Crash Course i teknikk - Surfesjappa - Hele Norges Surfesjappe
Meny
NOK
  • Klarna • Mastercard • Visa
  • Norsk Brettbutikk Siden 1978
  • Rask levering med Brings Servicepakke
  • 14 dagers åpent kjøp

Crash Course i teknikk

Vannrenn er enkelt. Alle som kan gå langrenn kan padle vannrenn. Likevel – her kommer lynkurset.

Stand Up Paddling eller SUP som er den internasjonale måten å si det på, begynner med å bli kjent med hvordan brettet balanserer i vannet.

Du skal lære dette på flatt vann et sted det ikke blåser, hvis du vil holde deg tørr.

1. Utstyrssjekk – brettet må være skikkelig hardt pumpet opp, helst over 18 psi.
2. Du må ha på deg noe som tåler et bad, våtdrakt og våtsko er lurt.
3. Sikkerhetslinen kobler deg til brettet så brettet blir «flyteplagget» ditt.
4. Still inn åren så du har en liten knekk i albuen med armen over hodet.
Krabb opp på brettet med åra og still en fot på hver side av bærehåndtaket. Tærne i fartsretningen akkurat som på ski. Føttene skal være godt fra hverandre/symmetrisk med skuldrene dine akkurat som når du kjører fort nedover på ski.
Red-how-to-poster-2014-1024x723
Nå er du klar for putte åra i vannet. Årebladet skal ha vinkelknekken mot deg. Sett den i vannet langt foran deg og før åren så loddrett ned i vannet som mulig. Forbedre balansen ved å knkse litt i knea. Avslutt åretaket med at overkroppen din vrir seg så du ser bakover på slutten. Få åra fort opp av vannet og sving den fram og gjenta. Bytt side når du føler det er nødvendig.

Tenk at du skal dra deg mot åra, ikke at du trekker åra til deg. Husk at dit du ser er gjerne dit du beveger deg. Titter du ned på åra beveger kroppen seg dit, plukker du opp haka og nyter naturen lenger foran går alt mye bedre.

Styretipset: når du trekker deg til åra kan du svinge litt mot slutten for å holde retningen. Bevegelsen er som en J og krever litt trening. Vil du svinge fort kan du bevege deg bakover på brettet og dra til med åra i vannet. Regn med å bade når du trener på kvikke bevegelser. Forvent at alle andre blir dødsimponert når du fikser de.

Våre venner hos www.standuppaddlesurf.co.uk er ansvarlig for den grafiske framstillingen ovenfor. Sjekk ut videoene våre.

Her finner du guider og videoer som hjelper deg med å gjøre ting så profft som mulig. Se igjennom videoene til Sam Ross. De må du gjerne dele med andre. Har du lite eller ingen erfaring kan du begynne med «How 2 paddle» og deretter se teknikkfilmene. (SUP Tuition)
Foto Kristin Telle
Vi tilbyr kurs gjennom vår samarbeidspartner 4elements som er en av de to vi vet om som har internasjonal sertifisering som SUP instruktør.

Vi liker aller best å padle. Når vi ikke gjør det er det supert å få tilbakemeldinger og spørsmål om SUP.

Choose your language
Choose your currency
KR

Recently added

Sum, inkl. mva.
NOK 0,00
0
Sammenlign
Start comparison

Dette produktet har blitt lagt til i handlekurven din!
Vi ønsker å plassere informasjonskapsler på datamaskinen din for å hjelpe oss med å gjøre dette nettstedet bedre. Er dette ok? Ja Nei Mer om cookies »