Angrefristskjema & retur - Surfesjappa - Hele Norges Surfesjappe
Meny
NOK
  • Klarna • Mastercard • Visa
  • Norsk Brettbutikk Siden 1978
  • Rask levering med Brings Servicepakke
  • 14 dagers åpent kjøp

Angrefristskjema & retur

 

Solnedgang i Peniche. Foto:SrfsnoSk8©

 

Trenger du å bytte eller returnere noe du har kjøpt hos oss? 

Saker & ting som er kjøpt via nettsjappa vår har du alminnelig angrerett på. Det vil si du kan returnere det du har kjøpt innen 14 dager så lenge du ikke har sabotert produktet, (vi må kunne selge det som nytt når vi har fått det tilbake). Da får du tilbakebetalt det du betalte for varene unntatt frakt. 

Saker & ting kjøpt i sjappa i Oslo eller Stavanger kan du få bytte/tilgodelapp innenfor et par uker. Vær klar over at vi ikke tar tilbake varer vi har solgt på salg eller har bestillt spesiellt til deg. Generellt prøver vi å være så fair som mulig. Vi er tross alt interessert i at du er happy kunde og at vi har råd til å fortsette å være et kompetansesenter for deg. Generellt er det de normale spillereglene for kjøp og salg i spesialbutikker som gjelder.

 

Returer sendes til

SrfSnoSk8

Att: Retur Webshop

Munkemdamsveien 20

0250 Oslo

 

Last ned Angrefristskjema her: Angrefristskjema PDF

 

Kilde: Forbrukerrådets faktablad om bytte av varer

 

ANGREFRIST SKJEMA

Bytte av varer


Her er noen nyttige opplysninger og gode råd hvis du vil ha mulighet til å bytte en vare:

    a.Kjøpsloven gir deg ingen rett til å bytte en vare som ikke er mangelfull. 

    b.Retten til å bytte kan du enten avtale ved kjøpet, eller den følger av sedvane eller annen praksis i bransjen. 

    c.Ta vare på kvitteringen. (har du handlet i nettbutikken er kvittering registrert på data hos oss)

    d.Gå tilbake til butikken så snart som mulig, hvis du ønsker å bytte. 

    e.Varen må være ubrukt og uten skader. 

    f.Som hovedregel må varen byttes i samme butikk som den er kjøpt. 

    g.Er det mangler ved varen, har du krav på avslag i prisen, heving av kjøpet, erstatning, ny vare eller reparasjon av varen. 

Med bytterett menes at du kan returnere en vare, mot å få en annen gjenstand tilbake. Det er ikke noe vilkår at gjenstanden har en mangel for å kunne bytte den. Bytterett er ikke regulert ved lov, men kan enten avtales med selgeren, eller følge av sedvane/bransjepraksis. Blant annet følger det av sedvane at man kan få byttet klær og andre tekstiler, bøker og gullsmedvarer. For hygieniske artikler, kroppsnært tøy, varer som er særlig ømfintlige, eller som taper seg raskt i verdi, må bytte avtales særskilt med selgeren. Etter jul er det sedvane å gi bytterett for de fleste varer.

Når du kjøper

Det kan være lurt å be om et byttekort når du handler, uansett om det er sedvane for bytte. Dermed kan du unngå problemer i ettertid. Selv om det ellers er sedvane for bytterett, må du akseptere at varen ikke kan byttes dersom du blir informert om dette ved kjøpet. At varen ikke kan byttes, kan framgå av emballasjen, oppslag i butikken eller av kvitteringen.

På salg

Når du kjøper varer på salg eller på tilbud, kan du måtte akseptere at bytteretten avskjæres. Selgeren må imidlertid opplyse om dette når du kjøper  varen.

Behandling av varer

Vanligvis er det en forutsetning for å kunne bytte varen, at den er ubrukt og uskadet. At varen er pakket ut, kan være en så stor ulempe at bytteretten kan være avskåret. Særlig kan dette være tilfelle når varen er pakket i plastemballasje, som ikke enkelt kan erstattes med ny. Det veiledende vil være om varen problemfritt kan legges ut til salgs på nytt. Videre kan forutsetningen være at selgeren beholder sin fortjeneste.

Kvittering

Selgeren vil normalt kreve kvittering for at varen er kjøpt i hans forretning. Kan du på annen måte bevise at varen er kjøpt i selgerens forretning, kan forretningen bare forlange kvittering hvis det er opplyst om dette ved kjøpet.

Bruk av bytteretten

    a. Du kan bytte vare mot vare. 

    b. Som regel må selgeren godta at du bytter i en vare som er mer verdifull, mot at du betaler mellomlegget. 

    c. Du kan ikke kreve å få byttet i en vare som er vesentlig mindre verd, og kreve differansen utbetalt kontant (se imidlertid om tilgodelapp

      nedenfor). 

    d. Som hovedregel kan du bare kreve å få byttet varen i samme butikk/kjede som varen ble kjøpt. 

    e. Selgeren kan avslå å bytte varer kjøpt til ordinær pris, i varer på salg eller på tilbud - dersom han har opplyst om dette ved kjøpet. 

    f. Bytte må foretas så fort som mulig etter kjøpet, om ikke annet følger av avtale. 

Tilgodelapp

Om du ikke finner noe som passer, eller av andre årsaker midlertidig er avskåret fra å bytte, skal selgeren utstede en tilgodelapp på varens fulle verdi. Har du byttet i en vare som er mindre verd, kan du kreve tilgodelapp på det resterende. Om ikke annet er avtalt, er tilgodelappen gyldig i to år.

Varer med mangler

Hvis du kommer til å kjøpe en vare som har mangler, har du rettigheter etter kjøpsloven. Det er en mangel når varen ikke er i samsvar med de krav til art, mengde, kvalitet, andre egenskaper og innpakning som er forutsatt ved kjøpet. Det vil være en mangel ved varen når selgeren har gitt uriktige eller villedende opplysninger som du stolte på ved kjøpet. Det er også en mangel hvis varen ikke er i overensstemmelse med de sikkerhetskrav og forskrifter for varen som er fastsatt av offentlige myndigheter. Hvis varen har en mangel, har du rett til å få prisavslag, ny vare eller få hevet kjøpet, avhengig av om mangelen er vesentlig eller ikke. Du kan også kreve at selgeren reparerer varen, uten kostnader for deg. Selgeren har for øvrig rett til å prøve å reparere varen før han gir deg en ny. Dine rettigheter etter kjøpsloven gjelder enten varen er kjøpt til full pris eller på salg.

Utenfor fast utsalgssted

Når du kjøper varen utenfor fast utsalgssted, vil det si at du kjøper ved dørsalg, på messe, gjennom postordre e.l. Da gjelder angrefristloven. Når du har kjøpt på denne måten, har du rett til å angre på kjøpet og sende varen tilbake, ubrukt i orginalforpakningen sin. Dette må gjøres innen 14 dager etter at du mottok varen. Det skal følge et angrefristskjema med varen. Hvis det ikke er med, men blir ettersendt, har du 14 dagers frist fra den dagen du mottok skjemaet. Mottar du ikke skjema, har du en tre måneders frist til å angre fra den dagen du mottok varen.

 

Choose your language
Choose your currency
KR

Recently added

Sum, inkl. mva.
NOK 0,00
0
Sammenlign
Start comparison

Dette produktet har blitt lagt til i handlekurven din!
Vi ønsker å plassere informasjonskapsler på datamaskinen din for å hjelpe oss med å gjøre dette nettstedet bedre. Er dette ok? Ja Nei Mer om cookies »