Hvordan velge våtdrakt - Surfesjappa - Hele Norges Surfesjappe
Meny
NOK
  • Klarna • Mastercard • Visa
  • Norsk Brettbutikk Siden 1978
  • Rask levering med Brings Servicepakke
  • 14 dagers åpent kjøp

Hvordan velge våtdrakt

 

Alle drakter fungerer til kite og windsurfing. Til bølgesurfing velges ofte Front Zip som gir bedre bevegelse i overkroppen. Velg Front Zip under Filter Variant

Våtdrakten er det viktigste overlevelsesverktøyet for alle på vannet. Kle deg alltid som om du vil oppleve utstyrshavari eller må hjelpe til med å redde noen. I den kalde tiden må også hodet, føttene og hendene isoleres med deilig gummi.

Våtdrakter kommer i mange kvaliteter. Jo mer du investerer, jo varmere og mer komfortabel blir drakta. Ofte er det lettere å se forskjell på teknologien, materialer og produksjon når drakten er vrengt. Se under.

For å gjøre det enkelt for deg har vi delt draktene inn i 4 kategorier. Bra, bedre, best og best+. Bruk filter for å finne kvaliteten du ønsker.

Best+ | Select/Wired+ - Kun de råeste materialene og den beste produksjonsmetoden. Høyest isolasjonseffekt, max levetid på alle sømmer, snillest mot huden din og på grensen til science fiction.

Best | Amp/Wired/Re-Wired - Bevegelighet, bevegelighet, bevegelighet! Komfort og best mulig stretch. Superelastiske fleecematerialer isolerer godt, mens det er spart litt på sømtape i overkropp.

Bedre | Core/Session - Gode allroundere hvor smart bruk av teknologi gir mye drakt for pengene.

Bra | Element/Legend - Gode drakter med god holdbarhet.

Hvordan prøve en våtdrakt? Først og fremst, før du prøver den på, sørg for at den er nær din kroppsfasong, størrelse og målinger. En våtdrakt er en fleksibel, tettsittende hel drakt, utviklet for å holde deg varm mens du surfer i kaldt vann. For at en våtdrakt skal fungere, må drakta følge din kroppsfasong tett. I motsetning til vanlige klær, kommer de fleste våtdrakter i mange forskjellige størrelser. I tillegg er de tilpasset mennesker med forskjellige kroppstyper. Våtdraktstørrelser er satt sammen ved å kombinere høyde, bryst og midjemål. Du kan verifisere dette ved å måle din høyde, vekt, bryst og midjemål. Ikke kjøp en størrelse stor bare fordi du alltid bruker store t-skjorter eller baggy bukser.

FORSTÅ VÅTDRAKTSTØRRELSER

Ikke vær redd for rare forkortelser av våtdraktstørrelser. Hva er forskjellen mellom størrelsene MS eller LT? Vi vil forklare betydningen av disse forkortelsene nedenfor. For det første er hovedforskjellen med vanlige klesstørrelser det faktum at en våtdrakt er en hel drakt. Når du kjøper klær, er det greit hvis T-skjorten din er litt lang for deg, så lenge bredden er ok, vil den bare overlappe med buksene dine litt. Våtdrakter fungerer ikke på denne måten, det er avgjørende at du finner en størrelse som passer både høyde og bredde, samt kroppstype.
Størrelse MS er medium bredde og «small» i lengden. Det er en kort medium eller en medium short som størrelse MS er forkortelse for. MS er en kort medium, en LS en kort large og XLS en kort XL. Disse drakten brukes av de med kraftig og litt firkantet, tønneformet kropsfasong.
LT er large bredde og XL i lengde. Det er en lang large. Denne brukes av de med slank kropsbyggning.

BRUK FILTER FOR Å FINNE RIKTIG DRAKT

Bruk våre filter i nettbutikken. Er du bred/firkantet/tønneformet velger du drakter som slutter på «S» (MS, LS, XLS, XXLS) og i riktig lengde. Er du formet som en spiker, lang eller slank velger du drakter som slutter på «T» (MT, LT, XLT). For alle oss andre kjedelige A4-personer velger du de klassiske størrelsene.

ER LENGDEN PÅ DRAKT KORREKT

Sjekk lengden! Vi har hjulpet MANGE med draktprøving i butikkene våre. En drakt sklir ikke lett mot huden i et klamt prøverom. De aller fleste opplever at de ikke får drakten korrekt på plass. Først må knepanelet sitte korrekt på knærne. Så må drakt godt opp i skrittet /ikke noe saggebukse. Først da drar du drakta på overkroppen. Typisk er da at drakta henger igjen på håndleddene. Hver eneste cm drakt som henger igjen nede på armene struper skulderbredden. Drakt skal sitte over håndleddet uten krøller. En drakt setter seg ofte riktigere etter du har hoppet i vannet hvis du ikke er proff til å kle på deg. Sjekk om kropps lengden på våtdrakten passer. Sørg for at skrittet ikke er posete (for langt) eller strammer for mye (for kort). Hvis kroppslengden er for lang, kan du oppleve folder rundt livet, mye krøll ved armhulene eller bulende neopren rundt brystet. Hvis kroppsdelen er for kort, vil du føle at våtdrakten trekker skuldrene dine ned, struper deg i halsen og har du bommet skikkelig endrer du også stemmeleie når du bøyer deg framover. Merk at neopren kan være veldig fleksibelt, så sørg alltid for å dra opp armene og bena til riktig posisjon før du sjekker passformen. Mykere / dyrere drakter er ofte sydd smalere og kan passe flere kroppsformer enn neopren som har mindre elastikk.

VÅTDRAKT BREDDE

Du har sørget for at lengden er riktig. Nå må du sjekke om bredden er korrekt. Det viktigste området å sjekke bredden er brystet, skuldrene og midjeområdet. Sørg for at du kan gjøre noen "luftpaddler" uten noen begrensninger. Brystet bør være stramt, men bør selvfølgelig ikke kutte av blodstrømmen eller begrense pusten din. Hvis skuldrene, brystet og armhulene passer tett, er det mindre sjanse for at vann kommer inn i drakten din. Merk at våtdrakten vil strekke seg litt ut etter å ha brukt den, akkurat som et par jeans. Tettsittende drakt er best. Om den føles ett lite hakk for liten vil dette i de fleste tilfeller gå seg til.

HVORDAN VET DU AT DU HAR EN RIKTIG PASSFORM PÅ VÅTDRAKTEN?

• Halsen din er tett forseglet
• Armer, skuldre, bryst og skritt passer tett
• Håndledds- og ankelsnorer passer tett
• Du kan løfte armene uten for mye motstand
• Du kan bøye deg ned og framover uten for mye motstand
• Det er ingen store folder eller luftbobler i drakten din

For detaljert størrelseskart for alle kategorier, klikk her.

 

 

EU

Ion

C-Skins

Vekt (Ion)

XS

46

169-175

160-165

54-62

S

48

172-178

162-167

62-70

S Tall

94

179-184

172-177

65-74

MS

25

167-174

167-172

66-75

M

50

175-181

172-177

70-78

M Tall

98

182-189

177-182

73-82

ML

-

-

177-182

-

L Short

26

170-177

172-177

74-83

L

52

178-184

182-187

78-86

L Tall

102

185-192

187-193

81-90

XL

54

181-187

187-193

86-94

XL Tall

106

188-195

-

89-98

2XL

56

184-190

187-193

94-102

3XL

58

186-193

189-195

102-111

4XL

60

187-194

-

111-120

 

 

 

Choose your language
Choose your currency
KR

Recently added

Sum, inkl. mva.
NOK 0,00
0
Sammenlign
Start comparison

Dette produktet har blitt lagt til i handlekurven din!
Vi ønsker å plassere informasjonskapsler på datamaskinen din for å hjelpe oss med å gjøre dette nettstedet bedre. Er dette ok? Ja Nei Mer om cookies »