SurfeSjappas Wikipedia - Cariuma - Nyheter Sommer - Surfesjappa - Hele Norges Surfesjappe
Meny
NOK
Cariuma - Nyheter Sommer

Cariuma - Nyheter Sommer

Av: Simen Strandås Kommentarer: 0

 

 

David og Fernando jobbet høyt oppe i bransjen. De jobbet for de kuleste merkevarene, men det ble raskt tydelig at det som ble sagt og valg som ble gjort ikke stemte overens. Store holding-selskaper sto bak og ropte "SHOW ME THE MONEY!". Green-washing kalles det og det kan sammenlignes med å vaske bensintanken din ren med grønnsåpe utvendig og si "Se! Vi er helt rene og fine", men eksosen som kommer ut er den samme.

 

NYHETER SOMMER 2024

[products=blog_cariuma_1]

 

De ville gjøre noe annet. Cariuma ble født. Et skomerke dedikert til livsstilen de elsker med 100% fokus på kvalitet, valg av miljøvennlige materialer og at forholdene for de ansatte på fabrikkene var optimale.

 

 

 

"KJØP EN SKO OG VI PLANTER TO TRÆR"

Siden starten i 2018 har Cariuma plantet 1,1 millioner trær i regnskogen i Brasil. Ikke gjennom donering til andre fond, men ved selv å være direkte involvert.

 

 

 

 

 

TEAM

Med på laget har Cariuma fått med seg flere som deler deres tanker.

Mike Vallely, Luan Oliveira, Gustavo Ribeiro, Bastien Salabanzi, Kelvin Hoefler, Trevor Colden, Le´Andre Sanders, Jagger Eaton, Kai Lenny, Gerry Lopez, Kelia Moniz, Italo Ferraira, Filipe Toledo mm.

 

 

 

 

 

VALG AV RÅVARER

 

ORGANISK BOMULL

"Vi velger økologisk bomull som dyrkes med regenerative metoder, uten skadelige sprøytemidler eller gjødsel, og direkte bekjemper kraftig jorderosjon og nitratutlekking (begge karakteristiske for konvensjonell jordbruk). Økologisk bomull betyr også at bønder, landbruksarbeidere og alle involvert i produksjonsprosessen av våre bærekraftige joggesko er beskyttet mot giftige kjemikalier og sprøytemidler. Vi forplikter oss til å velge alternativet som er pro-jord, alltid."

 

GUMMI

"Vår naturgummi hentes fra Hevea Brasiliensis-treet gjennom etisk "tapping" (fjerning av melkesaft fra barken). Dermed blir ingen trær noensinne skadet i produksjonen av våre joggesko!"

 

BAMBUS

"Bambus er en sterk, naturlig antimikrobiell fiber med høy CO2-opptak; det er også den raskest voksende planten i verden. Når bambus kuttes fra stammen, er den i stand til å regenerere, akkurat som gress fra en eng! Denne metoden beskytter integriteten til planten og jorden, og lar oss bærekraftig utvinne og danne en fiberrik masse. Vår bambus er sertifisert av Forest Stewardship Council og OEKO-TEX."

 

SUKKERRØR

"Våre sukkerrør kommer fra Brasil og er avhengig av regnvann for å trives (ikke tradisjonell irrigasjon). Det er en fullt fornybar, bio-basert ressurs som vokser raskt og naturlig fjerner karbon fra atmosfæren. Vårt sukkerrør er sertifisert av I'M GREEN."

 

KORK

"Kork er et naturlig og bærekraftig materiale. For å skaffe det, skrapes det forsiktig av korktreet slik at treet forblir intakt og kan danne ny bark. Kork sikrer et sunt miljø og komfort for føttene dine hele dagen."

 

MAMONAOLJE

"Mamonaolje er et plante- og organisk alternativ til petroleum. Vi valgte denne naturlige oljen for å redusere betydelig bruken av plast og øke det naturlige innholdet i produktene våre, og dermed levere et mye grønnere skum til bruk i skoene våre."

 

RESIRKULERT NYLON

"Vår vannbestandige resirkulerte nylon kommer fra kilder som er sertifisert av Global Recycled Standard. Mekanisk resirkulert nylon har betydelig lavere karbonavtrykk enn ny nylon, med en reduksjon på 92% i klimagassutslipp per kilogram, ifølge Sustainable Apparel Coalition's Higg Material Sustainability Index. Ikke bare er det et slitesterkt materiale som er motstandsdyktig mot slitasje; det vaskes også enkelt og tørker raskt."

 

RESIRKULERT PET

"Det er vår misjon å betydelig redusere bruken av nyplast. Den aller største delen av plasten som brukes i våre overdeler, lisser, merker og tråder kommer fra resirkulerte plastflasker. Resirkulering, reduksjon og gjenbruk er den eneste ansvarlige veien å gå. Vårt resirkulerte PET er sertifisert av Global Recycled Standard."

 

LÆR OG SEMSKET SKINN

"Våre skinn- og semskede materialer kommer fra leverandører som er vurdert som Gold av Leather Working Group, som fra gården til produksjonen følger de høyeste standardene for miljømessig og sosialt ansvar. Ingen av våre materialer kommer fra områder som er avskoget for kvegfarming, og 100 % av vannet som brukes i garveprosessen, blir resirkulert og gjenbrukt."

 

RESIRKULERT PAPIR

"I tillegg til å bruke enkel eskeemballasje (skoesken vår fungerer også som fraktboks), bruker vi 100 % resirkulert og resirkulerbart papir for å beskytte skoene dine på vei til døren din. Vi farger all emballasjen vår med soyabasert blekk, som ikke påvirker resirkulerbarheten til emballasjematerialene. Og for å holde skoene dine fra å bli klemt under transport, bruker vi biologisk nedbrytbart fyllmateriale. Vårt resirkulerte/resirkulerbare papir er sertifisert av Forest Stewardship Council."

 

FARGESTOFFER OG KJEMIKALIER

Vi ønsket å forsikre oss om at ingen farlige kjemikalier skulle brukes i produksjonsprosessen vår (for å sikre så trygge arbeidsforhold som mulig). Derfor valgte vi Bluesign-sertifiserte kjemikalier til å fargelegge materialene våre. Samarbeidet med Bluesign hjelper også fabrikken vår til å fungere mer effektivt, reduserer vannforbruket vårt og bidrar til forurensningskontroll.

 

SE ALLE NYHETENE FRA CARIUMA VED Å KLIKKE HER

 


Kommentarer (0)

There are no comments yet, be the first one to comment

Nyhetsbrev

Vi deler kompetanse & rabattkoder!
Choose your language
Choose your currency
KR

Recently added

Sum, inkl. mva.
NOK 0,00
0
Sammenlign
Start comparison

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert

Dette produktet har blitt lagt til i handlekurven din!
Vi ønsker å plassere informasjonskapsler på datamaskinen din for å hjelpe oss med å gjøre dette nettstedet bedre. Er dette ok? Ja Nei Mer om cookies »