Axis Foils - En Oversikt - Surfesjappa - Hele Norges Surfesjappe
Meny
NOK
Axis Foils - En Oversikt

Axis Foils - En Oversikt

Av: Simen & Helge Kommentarer: 0

Axis foils er det best utbygde hydrofoil systemet. Alle dine behov fra du begynner på hydrofoil til dagen du krever absolutt skreddersydd presisjon tar Axis vare på deg.
Har du lite erfaring med hydrofoil kan AXIS universet virke overveldene. Du kan velge tusenvis av kombinasjoner som alle sammen har ulike egenskaper. Her prøver vi å gi veiledning så du lettere kan velge bort det som ikke er interessant for deg. Den store variasjonen i av komponenter gir deg/oss mulighet til velge å nøyaktig det du trenger for din egen individuelle foil-reise! Enten det er Winging, Prone (surf-foiling), SUP, Downwind, Brygge-start eller Windfoiling, har AXIS og Surfesjappa utstyret du trenger. Det viktigste å forstå er at hydrofoilen din er på en måte brettet ditt og at det er forholdet i % mellom størrelsen på kroppen din og størrelsen på hydrofoilen som betyr noe. Dette forholdet mellom hvor mye løft som er best for deg er også et forhold som påvirkes av hvor mange hestekrefter du har til rådighet for å drive hydrofoilen opp og fram. Blåser det jevnt ræva eller jevnt fantastisk, er bølgene dine ladet med mye energi eller lite, skal du også ta hensyn til det i valgene.

Forhåpentligvis vil informasjonen nedenfor om de ulike produktene hjelpe deg med å begrense valgene dine om du vil gjøre valgene på egenhånd. Vil du foile uten å nerde deg inn i alle eventualiteter, velg en av pakkene våre eller kontakt kompetente fagfolk - vi elsker å tilrettelegge og løse foilfloker.

Hele katalogen er her: http://www.axisfoils.com/current-brochure

TERMINOLOGI

Det florerer av nye ord og uttrykk. Det største problemet er ordet bredde. Hydrofoilen ser vi jo egentlig i fartsretningen og da blir bredde vingespennet og bredden av vingen på tvers blir lengden. Men det går jo ikke fordi intuitivt blir det ikke for de fleste. Så vi bruker wingfoilnorsk. Wingspan er vingespenn, Chord er dybde, og når vi snakker om tykkelse på vinger så har det med løft, motstand og volum å gjøre ;-) Fuselage holder frontvinge og bakvinge sammen. Mast holder fuselage og brett festes til mast. Gjerne skrudd sammen skruer i titan eller stål. Enkelt med andre ord.

ASPECT RATIO | Vingespennet i forhold til "dybde/bredde i fartsretningen". Jo høyere tall jo mer effektiv er den.

PRONE | Padle deg opp fra liggende stilling, oftest i bølger.

DOCK START | Ta rennafart fra brygga og hopp på brettet og gyng deg avgårde.

DOWN WIND | Reise medvinds i dønninger på havet.

 

 

SES | SUPER EASY START PAKKE

Det smarteste valget du gjør når du skal starte på foil. Pakken kommer med Red Fuselage og Mast. Alle muligheter for videre utvikling er på plass. Disse er kompatible med Axis sitt store utvalg om du vil oppnå andre egenskaper enn hva du startet med.
Kombinasjonen av front-vinge og bak-vinge er den mest intuitive løsningen på markedet. Tre varianter og du velger enkelt basert på din vekt. 1040 om du veier over 80 kg og 940 om du veier 65-80 kg og 840 for dere uten kroppsvekt.
Denne pakken sikrer deg rask og enkel lærekurve og er super når du har begynt å bli god. Lett å bygge ut med flere vingesett og så videre. Vær smart, velg SES.

 

 

 

FUSELAGE

Hver modell av fuselage kommer i forskjellige størrelser. Det gjør kropper og koordiasjon også. Generelt sett anbefaler vi lengre utgaver til nybegynnere i forhold til kroppsvekt og forutsetninger. Det gir roligere take-off og demper effekten av upresis oppførsel fra din side. Etter hvert som du veldig komfortabel, kan du pushe videre og velge kortere fuselager. Generelt sett er Short størrelsen best for nybegynnere/viderekomne over 60kg og Ultrashort for viderekomne/avanserte utøvere. Crazyshort og Sillyshort er enten pronesurfere eller for småtasser eller for de med godt utviklet teknikk.

RED FUSELAGE

Den opprinnelige AXIS-fuselagen, introdusert helt i begynnelsen med de opprinnelige Carve-vingene. Dette er den sterkeste forbindelsen fra fuselage til vinge på markedet - en solid blokk av aluminium som er optimalt formet for å passe inni vingen for minimum motstad. Den passer sammen sømløst med 4 x 8 mm bolter i en T-formasjon. Denne fuselagen brukes på større vingespenn og tykkere vinger. AXIS  tilbyr noen av de største vingespennene på markedet for lettvinds-winging, downwind og oppstart fra brygge. Solid og stivt er helt nødvendig for ytelsen.

 

BLACK FUSELAGE

Da Axis satte standarden for lettseilte og effektive frontvinger under navnet HPS kom Black fuselage. Så tynt og smalt det kan lages ut at alt kollapser. Kopiert i det uendelig, men fremdeles stivest av "de raske" Dette svarte gullet bruker 2x8 mm og 2x6 mm bolter i en lignende T-formasjon for max styrke. De er kompatible med alle master og bakvinger som Red Series-fuselagene.

 

MASTER

AXIS produserer både aluminiums- og carbonmaster. Aluminiumsmastene kommer i to tykkelser og et utvalg av lengder. 19 mm er gullstandarden for aluminiumsmaster - de stiveste på markedet. Karbonmastene er dyrere, men gir en ytelse på et mye høyere nivå. I tilegg tenker alle som vet hva det handler om: "Ohhhh, Carbooon! Skulle jeg ønske var vennen din." Mastelengder er enkel fysikk. Bredden på brettet og vingespennet definerer hvor høyt du kan seile opp mot vinden eller hvor brå sving du kan gjennomføre. Lengden på masten er også motstand i vannet så jo lenger masta blir jo tyngre er også take-off der det er aller viktigst (DownWind og slikt).

 

19 mm ALU

Gullstandarden for aluminium :) Denne kan du beholde og elske gjennom hele foil-reisen din. AXIS har brukt 19 mm master siden begynnelsen. Enkelt sagt er de sterke som fy og stive som jippi! Vi har størrelser for alt og alle. Generelt sett er 75 cm og 90 cm de mest populære alternativene. 75 cm for læring, prone foiling eller wakefoiling. 90 cm for winging.

 

 

POWER CARBON

«AXIS Power Carbon beveger seg inn i en ny verden av kontroll og forbindelse mellom brett og foil.» Disse mastene er en deilig med dyr revolusjon. Veldig viktig for de som bruker de største vingespennene og for oss andre som ønsker å presse foilene din så høyt i ytelse som mulig. Power mastene gi den stiveste kraftoverføringen og dermed best mulig kontroll og drivkraft. "En mer direkte følelse med umiddelbar respons» - noe alle har glede av. De er ikke billige, men de er verdt hver krone! Finnes i massiv HD karbon og massiv HM karbon og sinnsykt drøye Ultra.

 

ADAPTERE

BASEPLATE

Kobling mellom mast og foilbrett - Aluminium

DOODAD ADAPTER

Kobling mellom mast og fuselage - Aluminium

WINDSURF TUTTLE ADAPTER

Kobling mellom mast og windsurfer

SUP TUTTLE ADAPTER

Kobling mellom mast og SUP-brett

 

99% bruker standard 19 mm USBOX baseplater for å koble foilene sine til foilbrettene, foil tracks-systemet har blitt en standard i industrien. For å montere AXIS foiler på en windsurf tuttle-box velger du en Tuttle base/adapter istedet.
Doodads (dings på Australsk) - enten i 16 mm eller 19 mm alternativer avhengig av hvilken aluminiumsmast du bruker. Disse passer inni bunnen av masten og passer deretter inn i fuselagen. De stiver opp overgangen med ca 30% til fuselage. Carbon master bruker ikke Doodads eller baseplates. De er i ett stykke for å bli så stivt som mulig.

 

FRONT VINGER

 

 

 

PUMP N GLIDE | PNG

Dette var et enormt fremskritt for foilsporten. Denne familien er FORTSATT standarden for lettvinds winging, pump foiling og downwinding over hele verden.

Helge kaller 1300PnG for den beste vingen å lære downwinding på. Den er stor og har et bredt spenn for å fange selv de minste vindbølgene.

Det facinerende med 1300 er at du har det gøy på winging, kan også kan bryggestarte den, padle den opp på SUP, den er rett og slett veldig allsidig. 1150 og 1310 er også gode alternativer for lett vind, men utmerker seg spesielt i pump foiling. 1310 holdt verdensrekorden for uavbrutt pump foiling lenge (Se ART PRO). Disse to vingene har lavere side-breddeforhold enn 1300-modellen. Så de kan fly ned i vanlig gangfart.

Dette er store vinger men matcher du de på Advance Red-fuselagene vil de gjøre en fantastisk jobb i lettvind sammen med en stor vinge i hendene.

1010 og 910 opprettholder sin posisjon i kategorien for lettvektere wakefoiling og pumping. Begge er supre allround-vinger. 910b er en av de letteste å lære Pronefoiling på og den er helt konge bak båt eller vannskuter.

 

BROAD SPECTRUM CARVE | BSC

 

Dette er den beste allrounderen for alt relatert til wing, SUP, prone, kite og wake foiling. De større størrelsene (1120, 1060, 970) er perfekte for de langsommere sportene som wing og SUP, mens de mindre størrelsene (890, 810, 740) er fantastiske frikjøringsfoiler for prone, kite og wake.
BSC er perfekte for nybegynnere som er klare for å investere i en presis carbonvinge. 1120 for 90 kg+, 1060 for 75-90 kg og 970 for under 75 kg. Alle tre går på supersolide Red Series Fuselage.
Vi (80+kg) lærte å prone foile med 890BSC, samtidig som vi brukte den som et alternativ for sterk vind til winging. Etter hvert som vi utviklet oss, gikk vi over til 810BSC, som også fungerer perfekt til kite foiling. De minste 3 vingene i familien passer bare på Black Series Fuselage.


BSC er ikke like raske som HPS/ART vingene, men de klatrer forutsigbart opp i lav hastighet. De er rett og slett modellserien som gjør deg til en bedre foiler på kortest mulig tid.

 

HIGH PERFORMANCE SPEED | HPS

 

HPS er en brukervennlig familie av frontvinger med høyere fartspotensiale. Det er det naturlige steget å gå videre til når du er blitt wingfoiler. Hele spekteret av HPS-vinger passer på Black-fuselagene og drar nytte av den reduserte tykkelsen disse fuselagene tilbyr. Mindre motstand - mer fart - bedre glid. De krever en litt annerledes teknikk for å komme opp på foilen - altså litt mer fart for take-off - men når du er oppe, sklir de veldig lett, er komfortable, og pumper tålelig bra. Bestselgeren 1050 parret med så liten progressive bakvinge som du kan mestre, vil utvilsomt gi deg et nytt syn på hvor lekent og gøy du kan ha det i lite vind.
På samme måte som BSC-familien, brukes de større vingene hovedsakelig til winging og SUP-foiling (1050 er super for SUP når bølgene ikke er så heftige), de mindre HPSéne er utrolig lettkontrollerte i mye vind på winging men brukes også til kite og prone.
Bruk de gjerne med Progressive og Speed bakvinger. Når det er sagt har vi erfart at når kundene går fra BSC-vingene, kan de ha nytte av å bruke en langsommere bakvinge i begynnelsen.

 

AXIS RESEARCH TEAM | ART

 

ART-serien - toppen av rekken, denne serien av frontvinger handler om nesten friksjonsfri glid og ytelse. Brukes primært av avanserte wingere og Pronesurfere i Norge, men disse vingene brukes også til downwinding og wakefoil.

For best resultat kan disse vingene gjerne kombineres med Power Carbon Master, Advance Black-fuselager og mindre progressive eller Skinnies bakvinger. I samspill gir dette deg den mest ytelsessterke oppsettet som er på markedet. Disse superstive mastene gir deg unik direkte kontroll over vinger med redusert tykkelse og høye aspektforhold. Advance-fuselagene og bakvingekombinasjonene gir den beste svingeevnen som er mulig for disse vingene med større spennvidde.

Vi anbefaler å gå over til ART-vingene først når du er dyktig på HPS-serien. Å hoppe fra noe langsommere og rett til ART-vingene er ikke så gøy og gir en knekk i selvtilliten du har opparbeidett deg på BSC eller PNG. Det er også verdt å vurdere hvor du flyr oftest, ART-vingene liker ikke turbulent vann så godt på grunn av den reduserte dybden og det store vingespennet.

Vil du peise på mest mulig effektivt på skarp kryss er det ingenting som er raskere en ART og samtidig er en drøm å ri tilbake på dønningene.

 

AXIS RESEARCH TEAM PRO | ART PRO

Da alle trodde toppen var nådd, så viste det seg at K2 ikke var verdens høyeste fjell ;-) Axis løfter nok en gang hydrofoil til ett nytt nivå. Dette er en serie vi venter oss mye av.
Der "vanlige" ART kunne brukes av de som hadde lært seg å mestre wingfoiling, er PRO for entusiasten.

Disse er for deg som tenker foil, foil, foil til du sovner, og drømmene stort sett er våte.


ART PRO er designet for winving, downwind og hypereffektiv pumping. Dylan Bez pumpet 1201 nylig i 3 timer og 6 min og distanserte 56km uten å bli våt, verdensrekorden er et faktum. Nå er det din tur -:)


1201 vingen må du ha om du er vil ha det beste oppsettet for lettvind, eller vil ha en høyytelses vinge som løfter mange kilo og samtidig lar deg svinge ganske radikalt. Nydelig å vinge på og perfekt pumpe deg rundt i bølgene når forholdene er dårlige.

Matches med de nye Skinny bak-vingene og helst Black Advance Fuselage.

Art Pro får du til alle formål fra ministørrelser på 75cm/500cm2 opp til monsteret på 140cm/1760cm2.

De krever effektiv teknikk og moderne utstyr så velg denne serien kun om du har en del erfaring og utstyr som er nyere enn 2022.

 

BAKVINGER

FREERIDE

Freeride original bakvinger er laget for god støtte og max demping av hydrofoilpakka. De er designet for nybegynnere og viderekommende foilere.

De passer et bredt spekter av oppsett for forskjellige foil-disipliner. De største størrelsene gjør foilingen så enkel som mulig. De mindre størrelsene 370/340 vil være stabile i en rett linje, samtidig som de gjør brettet kvikkere fra kant-til-kant.

 

SPEED

Den bakre vingen har for mange en overraskende høy effekt på den totale hastigheten til foiloppsettet - mer enn du kanskje tror.

Etter et par år med bruk av freeride-foilene og introduksjonen av mindre og mindre alternativer, begynte AXIS å eksperimentere med helt forskjellige former og profiler på bakre vinger. Ved å fjerne skumkjernen og bruke 100% karbon kunne Adrian redusere tykkelsen øke aspektforholdet og produsere en mye flatere foilseksjon. Det gjør denne familien vinger veldig raske.


460 og 400 Speed-alternativene er veldig løse sideveis og er svært populære blant prone surfere som ønsker å sparke baksiden av brettet ut i svingene for å etterligne kortbrett-surfing. Begge vingene er helt flate, har begrenset grep i svingene og gir en veldig spesifikk følelse. 460 vært den mest populære pumpewing siden introduksjonen, på grunn av den store spennvidden og overflatearealet for pumping - kombiner dette med alternativene 1150/1310 eller dock-starting.

Fra 2023 er 460 V2 den nye standarden.
Deretter kom de små, aggressive vingetuppene på 380 og 420 Speed-bakvingene. Disse vingene, enda tynnere enn 400/460 og har vingetupper for bedre stabilitet sideveis.

For den raskeste bakvingen mulig, fjern vingetuppene på 380.

 

PROGRESSIVE

Den nest nyeste serien av bakvinger som kommer ut fra AXIS HQ har vist seg å oppfylle mange krav innenfor en rekke forskjellige disipliner. De kombinerer den svingete følelsen fra 390GAP med den tynnere profilen til speed-vingene. Kanskje litt for løse og raske for nybegynnere, men de større størrelsene kan være en god introduksjon til serien.

Start med de større og jobb deg nedover etter hvert som du utvikler deg. Vi anbefaler 400 eller 375 som et godt utgangspunkt for foilere med kroppsvekt rundt 80 kg for winging.

De større størrelsene 475/450 har blitt populære blant pumpfoilere og wing-foiler og ønsker noe med litt mer grep enn 460 V2 speed.


Ikke hopp for mange størrelser for raskt - det er f.eks en veldig stor endring å gå fra 375 til 300, du bruker tid på å bli komfortabel med å foile meed høyere presisjon. Tilpasningen tar tid og kan få deg til å føle at du har tatt feil valg, mindre hopp i størrelse vil gjøre det lettere å venne seg til økt svingeevne, men mindre stabilitet.

 

 

SKINNY

Utviklingen av de mye raskere ARTPRO-vingene fikk Axis til å begynne å eksperimentere med smalere vinger uten å forandre så mye på vingespenn. Med minimale spennendringer (bare 7 mm mellom dem) og drastisk reduksjon av dybde til 55, 50, 45, 40 og 35 mm, fant vi positive gevinster i fart, kontroll, balanse og følelse. Skinnies har arvet mange av de samme egenskapene som gjør Axis sin Progressive-serie så populær, som den presise følelsen, sømløs start og gjenoppretting av svinger.
De har veldig lav motstand og frigjør fart og svinger. Tyngre ryttere og de med mindre erfaring vil tiltrekkes av 55, 50 og 45-modellene, mens de som er lettere og/eller har større erfaring kan velge å redusere motstanden ytterligere og prøve 40 eller 35 mm-alternativene.
Skinny bak-vinger gir selvtillit ved å gi en mer behagelig kjøretur i høy hastighet, de reduserer oppbyggingen av trykk på fremre fot som kan være assosiert med høyhastighetsfoiling. De passer perfekt sammen med ARTPRO-foilene, men husk at HPS, ART, PNG og til og med BSC vil likeledes dra nytte av Skinny's høyytelsesegenskaper. De er litt som å få et ekstra gir som bare gir og gir.

 

 

ELDRE VINGER UTGÅTT AV PRODUKSJON

Disse vingene er utgått av produksjon. Men her får du informasjon om du finner disse på Finn.no, vi har noen på tilbud eller i et mørkt smug nattestid.

ORIGINAL CARVE SERIES | UTGÅTT AV PRODUKSJON

Den første serien med fremre vinger Adrian designet primært for SUP, surf og kite foiling. En flott allround foil med jevn løft og god manøvrering. Vi lærte å winge på 1020-modellen og har brukt 680-modellen mye til kitefoiling. Selv om de ikke lages lenger, passer de på alle Red/S-serie fuselasje og kan være flotte vinger for nybegynnere/viderekomne hvis du finner dem brukt.

HIGH ASPECT | HA - UTGÅTT AV PRODUKSJON

Selv om de ikke lenger regnes som "høy aspect", var disse noen av de første mer progressivt formede fremre vingene som ble introdusert på markedet, bygget for hastighet og ytelse. 900-modellen var inkludert i "windsurf foil" oppsettet som ble lansert som en pakke og ble svært godt mottatt. Rask og svingvillig, en flott oppgradering på den tiden fra Original Carve Series.

 

 

Kommentarer (0)

There are no comments yet, be the first one to comment

Nyhetsbrev

Vi deler kompetanse & rabattkoder!
Choose your language
Choose your currency
KR

Recently added

Sum, inkl. mva.
NOK 0,00
0
Sammenlign
Start comparison

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert

Dette produktet har blitt lagt til i handlekurven din!
Vi ønsker å plassere informasjonskapsler på datamaskinen din for å hjelpe oss med å gjøre dette nettstedet bedre. Er dette ok? Ja Nei Mer om cookies »