Axis - Titanium Screw and Slider Set - Foil feste (4pcs)

NOK 599,00
På lager
I butikk: Sjekk status lokalt

I butikk

Lukk

Titanium er smelteverkenes store gave til den foilelskende, men viktige delen av menneskeheten.

Har du kjent på sorgen i en litt dårlig smørt syrefast stålskrue? Da vil du igjen kunne føle gleden i perfekt friksjon uten masse Tef-gel i alle tommeltottene. Titan korroderer ikke, så om du skal bruke de invortes slik kirurgene gjør, eller utvortes slik vi anbefaler, så åpner verden seg på en ny måte. 

Mer? Vel Wikipedia sier:

Titan har høy styrke i forhold til vekten, og brukes alene eller i legeringer som materiale til romraketter, jetfly, ubåter, verktøy samt tennis- og squash-racketer. Vanlige titanlegeringer inneholder jern og aluminium. Den mest brukte titanlegering er TiAl6V4, også kalt grade 5 som er tilsatt 6% aluminium og 4% vanadium. TiAl6V4 er dobbelt så sterk som vanlig titan og har dessuten lavere egenvekt.

Titans vanligste kjemiske forbindelse titandioksid har en stabil, hvit farge og brukes mye i maling.

Titan har også blitt brukt til bygninger som Guggenheim-museet i Bilbao. I Moskva er det 40 meter høye minnesmerket over Jurij Gagarin – det første menneske i verdensrommet – laget av titan på grunn av dets attraktive farger og dets rolle i romfartshistorien. Tromsø bibliotek og byarkivflyttet inn i de gamle lokalene til Fokus Kino i 2004, som etter oppussingen hadde fått tak dekket med titan. Nordlyskatedralen i Alta er også dekket med titan.

Til medisinsk bruk egner titan seg godt som implantat-materiale, på grunn av at det ikke er giftig og ikke utløser frastøtningsreaksjon i kroppen.