Vedlikehold av våtdrakt - Surfesjappa - Hele Norges Surfesjappe
Meny
NOK
  • Klarna • Mastercard • Visa
  • Norsk Brettbutikk Siden 1978
  • Rask levering med Brings Servicepakke

Vedlikehold av våtdrakt

 

Saltvann er helt ok. Problemet er når drakten er våt lenge, da vokser det hissige illeluktene bakterier. Så regel nr. 1 er å tørke drakten raskt etter bruk, eller skylle vekk saltvannet. Har du imidlertid fått igang bakterieproduksjonen kan du kjøpe Mirazyme og skylle drakten med det. Da blir den snill igjen.

UV stråler gjør at neopren mister elastisitet. Sola er deilig, men slem mot gummi. Stoffene som holder gummi elastisk fordamper i sola, så om du vil at drakten skal vare lenge, henger du den i skyggen, og i alle fall vrang så gummien ikke blir utsatt for mer stråling enn nødvendig. I praksis betyr det at drakten krymper med alderen og når det blir skikkelig ille, bare smuldrer vekk.

Drakter har enten nylon eller polyester fleece på innsiden, eller en kombinasjon. Fleece er dyrest, og deiligst. Etter en tids bruk kan man gjerne vaske drakten på et snillt vaskeprogram eller i badkaret. Et godt tips da er å være generøs med skyllemiddel, da drakten blir lettere å ta på etter det.

Et annet tips til dere med barn hvor anklene er tynne og føttene norske, er å alltid beholde sokkene på til man har tatt på drakten. Da sklir den lettere over føttene. Husk det er som å dra i en gummistrikk, det nytter ikke å dra høyt oppe på drakten om det er beina som holder igjen. Det må jobbes fra bunnen av og prøv å unngå å brette neopren når den skal av eller på. Hver gang den brettes blir det 50% mindre strekkelastisitet. Drakter skal vrenges og tråkkes ut av. M.A.O ikke gjør som mora di sier.

Skader: Har du skader på våtdrakten din anbefaler vi Black Witch. Det er et vulkaniserende lim for å lime neopren sammen og fungerer utmerket.

Luetipset: Husk varme sko og hodeplagg. Hvis du fryser på hendene men ikke har noe på hodet, så skal du ta på deg en neoprenlue og vips så fryser du ikke på hendene lenger!

Choose your language
Choose your currency
KR

Recently added

Sum, inkl. mva.
NOK 0,00
0
Sammenlign
Start comparison

Dette produktet har blitt lagt til i handlekurven din!
Vi ønsker å plassere informasjonskapsler på datamaskinen din for å hjelpe oss med å gjøre dette nettstedet bedre. Er dette ok? Ja Nei Mer om cookies »