Kunsten å velge riktig snowboard! - Surfesjappa - Hele Norges Surfesjappe
Meny
NOK
  • Klarna • Mastercard • Visa
  • Norsk Brettbutikk Siden 1978
  • Rask levering med Brings Servicepakke
  • 14 dagers åpent kjøp

Kunsten å velge riktig snowboard!

 

Hvilket brett skal du velge? Her får du grunnleggende informasjon. Vil du ta et dypdykk inn i brett-teknologiens verden er det bare å komme innom en av butikkene våre eller du kan sende en mail til [email protected]. Teksten gir deg en ide om hva forskjellig teknologi gjør med brettet.

NB! Velg aldri brett basert på din lengde og måling mot din hake. Velg basert på vekt. Punktum. Se STØRRELSESTABELL nederst i artikkel.

 

 

Bruk filter i nettbutikken for raskt å finne brettene som passer deg.

PARK Brett laget for å gå like bra begge veier. Kalles twin eller directional twin. Best når det å gjøre tricks i anlegget er det viktigste.

ALLROUND Alle brett "kan" brukes til alt. Her finner du brettene som ikke er for spesialsiert mot park eller freeride.

FREERIDE Brett som er laget for å gå bedre i en retning enn den andre. Kan kjøres i begge retninger. Velges av de som bruker hele anlegget og som ønsker bedre flyt utenfor løypa når det er løssnø.

ROCKER Lekne, lettkjørte og flyter i løssnø.

HYBRID Rocker mellom bena, camber i nose og tail. Gode allroundere som kombinerer det beste fra rocker og camber.

CAMBER Klassisk konstruksjon. Best når det er mye energi i kjøringa. Best i høyere hastighet og når du har bedre teknikk. Mest "pop".

Camber, rocker eller en kombinasjon (Hybrid)? De fleste tror rocker handler om flyt i pudder eller leken kjøring på rails. Dette stemmer, men det er ikke derfor gutta hos Mervin MFG videreutviklet og relanserte rocker-brett på markedet i 2006. De var frustrerte over at kompisene på slalåmski kunne kjøre skjærende svinger (carve) i slakere løyper, under isete forhold. Står du på ski har du max trykk på "midten" av skien. Hele stålkanten på en ski presser da mot underlaget og sikrer godt feste. Det får du på et snowboard med camber når du kombinerer kraft, teknikk og når farten er høy nok til at g-kreftene i svingen presser brett ned. Gutta i Mervin ønsket en løsning som sikret godt kantgrep også når farten var lavere og teknikk og kraft ikke ble brukt. Ved å flytte laveste punkt til senter av brettet vil du få godt grep automatisk også i lavere hastighet.

 

Rocker

Original Banana er konstruksjonen som startet hele rocker revolusjonen for litt over 10 år siden da Lib-Tech lanserte Skate Banana med denne teknologien. Det er rocker mellom bindingen og svak camber i nose og tail. Teknologien ble utviklet for å gjøre det lettere å kjøre gode svinger i vanskelige forhold med bruk av mindre kraft og teknikk. Da de var ferdige med utviklingen viste det seg at dette er optimalt for flyt i løssnø og det gjør brettene veldig lekne og lettkjørte også. Denne teknologien er et veldig godt valg for de som kjører i helgene, velger bort sorte bakker og som ønsker et lettkjørt brett som fungerer like godt i løypa som i løssnøen mellom trærne.

Hybrid (C2)

Lib-Tech har sammen med Travis Rice utviklet rockerprofilen som heter C2. Søket etter det perfekte allround spennet er funnet ;-) Mild rocker mellom bena med kraftig camber i nose og tail. Dette gir styrke og stabilitet nok til å takle de største hoppene. Den milde rockeren gir flyten du trenger utenfor løypa og gjør at brettet carver på autopilot. Her er alle våre hybrid-brett og vår bestselger i denne kategorien de siste årene har vært Gnu Riders Choice.

Camber (C3)

Klassisk Camber med en vri. Elsket av Jamie Lynn og Freddi Kalbermatten. To kjørere med kun på-knapp :-) Perfekt for kjørere som gir gass, kjører med mye energi og beste løsningen i stor hastighet. Denne løsningen har en veldig svak rocker mellom bindingene. Akkurat så lite rocker at kantgrep, pop, kraft og presisjonen beholdes samtidig som den gir litt ekstra flyt i løssnøen. Det er litt lettere å sette carven når hastigheten er for lav til at g-kreftene presser ned senter av brettet av seg selv. Denne løsning er perfekt for kraftfull snowboardkjøring.

 

Så de som ønsker et lettkjørt brett, velger bort sort løype og de største hoppene, liker leken kjøring inn og ut av skogen velger rocker. Kjører du i større anlegg, det er høyere fart, men du vil flyte bedre i løssnøen og synes det er deilig å kjøre gode svinger mot slutten av dagen når du er sliten, da velger du en hybrid. Kjører du med kraft og teknikk og trives i større fart og på store hopp velger du en camber. Dette er en guide. Vil du bli enda tryggere på valget, ta kontakt :-) [email protected].

 

Her ser du forklaringen over i tabellform. Materialbruk, teknikk og hastighet er variabler det ikke er tatt høyde for. Dette er slik brettene oppfører seg "av seg selv".

 

Type Carving Lekenhet/Jib Flyt/Pudder Stabilitet Pop
Camber 5 5 5  10   10 
Rocker  10   10   10  4 6
Hybrid  8   8   8  7 8
Flat 5  8  6  8  7

 

Under er en guide til valg av riktig lengde i forhold til valgt teknologi. Ønsker du et lekent brett velger du i nederste del av skalaen, kjører du i større anlegg og er glad i fart, velger du i øverste.

 

Vekt Rocker Hybrid/Flat Camber
55 138-148 139-149 144-154
60 140-150 142-152 147-157
65 143-153 145-155 150-160
70 147-157 148-158 152-162
75 149-159 150-160 155-165
80 150-160 152-162 156-166
85 152-162 155-165 157-167
90 154-164 156-166 158-168
95+ 156+ 160++ 160+

 

En forenklet oversikt over utvalget av brett, sesongen 22/23.

Twin | Brettet er likt begge veier. Velges av de som hyppig bytter retning. Typisk for en som liker seg i park og preppet løype og bruker en hver mulighet til kreativ kjøring i bakken.

Directional | Brettet er retningsbestemt. Kan kjøres godt begge veier, men er ekstra god når nese på brett peker nedover fjellet. Typisk for den som bruker hele anlegget og som ønsker et brett som fungerer utenfor løypa også.

Pudder/Spesial | Brettet er i de aller fleste tilfeller directional/retningsbestemt. Det har andre spesielle egenskaper som skal sørge for at du flyter ekstra godt i dyp løssnø. Smal tail og bred nose er teknologi som er mye brukt. De aller fleste kjører godt i løypa, men her er det løssnø du jakter på.

 

Twin

Directional

Pudder/Spesial

Rocker

 

Lettkjørt, lekent, flyter i pudder.

 

Gnu - GWO

Lib-Tech - Skate Banana

 

 

Hybrid

 

«Best of both worlds» Rocker for flyt I løssnø og intuitiv carving. Camber for pop og stabilitet.

 

Gnu - Young Money

Gnu - Riders Choice

Gnu - Finest

Lib-Tech - Travis Rice Pro

DWD - Heneghan

Gnu - Hyper

Lib-Tech - Cold Brew

Lib-Tech - Skunk Ape

Lib-Tech - Golden Orca

Lib-Tech - Magic BM

Lib-Tech - Stump Ape

Lib-Tech - Wayfinder

Lib-Tech - Orca

Lib-Tech - Apex Orca

 

Camber

 

Mest pop og mest stabil under kjøring med mye energi. Krever teknikk og høyere fart.

Gnu - Headspace

Gnu - RCC3

Capita - Defenders Of Awesome

DWD - Biloq

Gnu - Anti Gravity

Lib-Tech - Dynamo

Capita - Mercury

Burton - Hometown Hero

Lib-Tech - BRD

Capita - Navigator

Burton - Custom

Lib-Tech - Quiver Killer

Lib-Tech - Banked Country

Gnu - 4x4

DWD - Wizard Stick

Lib-Tech - Mayhem Rocket

Capita - Powder Racer

Fjell - Hokkaido

Burton - Fish

Gentemstick - XY

Gentemstick - Mantaray

Gentemstick - The Chaser

Nitro - Cannon

Capita - Slush Slasher

Nitro - Slash Pow

Spring Break - Powder Pill

 

Choose your language
Choose your currency
KR

Recently added

Sum, inkl. mva.
NOK 0,00
0
Sammenlign
Start comparison

Dette produktet har blitt lagt til i handlekurven din!
Vi ønsker å plassere informasjonskapsler på datamaskinen din for å hjelpe oss med å gjøre dette nettstedet bedre. Er dette ok? Ja Nei Mer om cookies »