Masten er ryggsøylen og alle nevetrådene mellom deg og egenskapene i fuselage, front og bakvingen. Jo bedre form "ryggsøylen" din er jo mer kan du gjøre med den. Aluminiumsmaster fungerer helt utmerket opp til et visst nivå. Vil du ha bedre gli, stødigere fligt og lenger levetid på hydrofoilen din er Carbon det rette valget.
Prisforskjellene på master er i begynnelsen litt ubekvem. Du kan velge mast til Axis systemet ditt fra ca 4000 for en alu opptil den drøyeste som koster 10 ganger mer. For oss som er så heldige at vi kan priortere foil og gjør det synes det faktisk er verdt prisen. For de aller fleste er valget en High modulus mast til rundt 4 ganger mer enn alumasta.
Har du investert mye i kroppen din så den er blitt tyngre enn 85 kg er oppgradringen veldig merkbar. Jo mindre kropp du har avlet fram, jo mindre rolle spiller vridning og bøyeeffekten. På den annen side, jo bredere vingespenn du har valgt å fly jo stivere mast er nødvendig. Vi kan fortelle deg ganske presist hvor grensene for komfort går, om du forteller oss størrelsene på deg og utstyret ditt. Alternativt er det tryggest å helgardere seg og investere i så stiv mast budsjettet tåler.
Lengde på masta handler for de fleste om å velge ca 80, 90 eller 100cm. De fleste velger 90cm til vinging. Jo kortere jo tidligere take-off og ofte stivere, jo lenger jo mer effektiv på kryss og avslappet i større bølger. Altså all-round 90cm, Freestyle/hopping 80+cm og speed 100+cm.
Axis master er i en klasse for seg. Carbonfibrene ligger i et intrikat mønster for å oppnå maximal stivhet i to retninger - fra bunn til topp. Ingen har foreløpig klart å kopiere eller er villige til å trøkke så mye superdyr carbon inn ei støpeform som Axis.
Tilgjengelig i tre modeller:
• Power Carbon: Helt rå.
• Power Carbon – High Modulus: Råere, vår mest solgte carbonmast.
• PRO Ultra High Modulus Carbon: Legendarisk, et magisk stykke arbeid vi elsker!
Enten du flyr avgårde i høy hastighet, skjærer dype svinger på bølger eller pumper i dønninger, gir AXIS Power Carbon en ny dimensjon av kontroll og forbindelse mellom brett og foil. Støpt i ett stykke med HD Carbon fibre.
Masten er spesielt utviklet for high aspect foils som utsetter masten for større bøye- og vridningskrefter. Det nye designet, med kraftig karbonfiber og en forsterket baseplate, gir maksimal stivhet og styrke.
Power Carbon – High Modulus-modellen gir 35 % mer bøymotstand enn standardmaster, ideell for de som ønsker høy ytelse eller bruker større foiler. Rett og slett vår beste mast/pris ratio.
PRO – Ultra High Modulus Carbon Mast er en banebrytende innovasjon sammenlignet med konvensjonelle master. Med en imponerende 55 % økning i stivhet og enestående vridningsmotstand.
I tillegg til å være stivere, er masten både tynnere og smalere. Den har en 12,5 mm reduksjon i chord-bredde og en 1,5 mm tynnere bunnseksjon sammenlignet med Power Carbon-mastene. Dette gir forbedret hastighet og respons, spesielt i den nederste delen hvor belastningen er størst.
Masten skiller seg ut med sin unike foilprofil, der det bredeste punktet er flyttet bakover. Dette gir friere svinger uansett hastighet og reduserer drag med 20 %. Bygget i "military grade" ultra-høymodulus karbon, leverer PRO-masten en utrolig ytelse til verdens beste foilere. Og til deg om du vil.
"HIGH MODULUS - Klar for å bruke lommeboka til å jukse litt? Klin til med den nest stiveste masta som hittil er laget. 56 lag med High modulus carbon som går hele veien fra mast til mastetopp i ett superkomplisert stykke. Vi var litt usikre på hvor balansen går mellom stivt og stivest. Nå vet vi det. Carbon master finnes i alt fra billig spaghetti Carbon til utallige variasjoner i superdrøy High modulus Carbon. Forskjellen er som å gynge rundt på en trampoline til å stå på betong. Plutselig er du i kontakt med vingene på hydrofoilen isteden for at det er en hydrofoil under der som bøyer og vrir seg. Du blir umiddelbart flinkere når reaksjonstiden går ned. Det koster en del å jukse seg god på optimalt utstyr. For noen av oss er det ikkeno å lure på. Kan jeg svinge drøyere, seile fortere, tryne sjeldnere, så må prisen mye høyere før jeg sier nei Lengde? Som alt annet vi driver med så må selv vi som elsker naturen forholde oss de litt strenge lovene han Newton karen tredde over oss i 1687. Så til tross for at mange mener at fysikken ikke er så viktig fordi noen på internett sier at de ikke finnes for produktet de pusher, har vi erfart at Newtons lover også gjelder oss. Anbefalingen nedenfor gjelder kun de stiveste mastene, myke master vil ofte kjennes bedre ut når de er kortere fordi de vrir og bøyer seg mindre jo kortere de er: Hvor høyt du flyr rett fram på flatt vann spiller ingen rolle. Det er bare interessant de første par timene inntil du skjønner at på hydrofoil må du også krysse, snu, leke, kontrollere hastigheten i bølger osv. Kroppstørrelse påvirker gjerne bredden på brettet du står på som igjen er avgjørende for vinkelen du kan seile/ri hydrofoilen. Altså enkel rett fram fysikk forenkler valget ditt. For de fleste betyr det en 90 eller 102cm mast til wingfoil i typisk norske fjorder. Er du liten og lett på et smalt brett er det riktigere med 75 eller 82. Jo mer aktivt du vil pushe foilen på kryss jo lenger mast må du velge. Jo bedre tid du ønsker deg til å justere høyden over vannet i en sving eller ned en bølge jo lenger mast. Uansett hva du velger så venner du deg til lengden. Poenget er å velge en lengde som holder hydrofoilvingene dine så tett til overflaten som mulig uten at de slipper taket i den typen aktivitet du gjør.
PRO ULTRA HIGH MODULUS - Produksjonen er begrenset så regn med ventetid, det vil si, bestill i god tid vi kommer ikke å lagerføre denne til enhver tid. Helge vil ha masta for demo på utstyret sitt. (Bare å høre med Helge når du ser DuoToneBilen på stranda.) Vi var litt usikre på hvor balansen går mellom stivt og stivest. Nå vet vi det. Carbon master finnes i alt fra billig spaghetticarbon til utallige variasjoner i superdrøy High modulus Carbon og nå "Ultra High Modulus Carbon" UHD. Forskjellen er som å gynge rundt på en trampoline til å stå på armert betong. Plutselig er du i kontakt med vingene på hydrofoilen isteden for at det er en hydrofoil under der som bøyer og vrir seg. Du blir umiddelbart flinkere når reaksjonstiden går ned. Det koster en del å jukse seg god på optimalt utstyr. For noen av oss er det ikkeno å lure på. Kan jeg svinge drøyere, seile fortere, tryne sjeldnere, så må prisen mye høyere før jeg sier nei Lengde? Som alt annet vi driver med så må selv vi som elsker naturen forholde oss de litt strenge lovene han Newton karen tredde over oss i 1687. Så til tross for at mange mener at fysikken ikke er så viktig fordi noen på internett sier at de ikke finnes for produktet de pusher, har vi erfart at Newtons lover også gjelder oss. Anbefalingen nedenfor gjelder kun de stiveste mastene, myke master vil ofte kjennes bedre ut når de er kortere fordi de vrir og bøyer seg mindre jo kortere de er: Hvor høyt du flyr rett fram på flatt vann spiller ingen rolle. Det er bare interessant de første par timene inntil du skjønner at på hydrofoil må du også krysse, snu, leke, kontrollere hastigheten i bølger osv. Kroppstørrelse påvirker gjerne bredden på brettet du står på som igjen er avgjørende for vinkelen du kan seile/ri hydrofoilen. Altså enkel rett fram fysikk forenkler valget ditt. For de fleste betyr det en 90cm eller 105cm mast til wingfoil i typisk norske fjorder. Er du liten og lett på et smalt brett er det riktigere med 80cm. Jo mer aktivt du vil pushe foilen på kryss jo lenger mast må du velge. Jo bedre tid du ønsker deg til å justere høyden over vannet i en sving eller ned en bølge jo lenger mast. Uansett hva du velger så venner du deg til lengden. Poenget er å velge en lengde som holder hydrofoilvingene dine så tett til overflaten som mulig uten at de slipper taket i den typen aktivitet du gjør." HELGE ROTNES
|
AXIS-mastene gir umiddelbar tilbakemelding, presis kontroll og optimal ytelse.