Jenter/Damer

Åse Øydegard herjer bølgene på Jæren titt og ofte i C-Skins 6/5 drakten sin. Her vinner hun NM 2017. Foto:HelgeRotnes.SrfSnoSk8.

Åse Øydegård NM tittel 2017

Shopper du mer enn 2 produkter i denne kategorien får du pakkerabatt :)

Våtdrakten er det viktigste overlevelsesverktøyet for alle på vannet. Kle deg alltid som om du vil oppleve utstyrshavari eller må hjelpe til med å redde noen. I den kalde tiden må også hodet, føttene og hendene isoleres med deilig gummi. Alle vinterdrakter har hette sydd i drakten, men på beina og henda må du ha noe vanntett også. Unntaket er seilerene som skal holde i en bom eller bar, der må det gjøres kompromisser og de finnes. I tilegg finnes det neoprendrakter med gummimanskjetter som som er helt vanntette for de som ønsker seg et ennå høyere nivå sikkerhet og komfort.

Produsentene gjør jo så godt de kan med å lage størrelseskart. Og de er ganske flinke, men ikke perfekte. I 30% av tilfellene bommer kartet. Det er fordi det handler om kroppsvolum og ikke noen få mål som oppgis for å gjøre grovutvelgelsen så enkel så mulig. I tilegg pusler designerne med ulike materialer for å skape best mulig passform så to drakter med identiske mål oppfører seg forskjellig fra kropp til kropp. Til og med sømløpet på to “like” drakter kan være nok til at den ene sitter perfekt mens den andre gnager i skritt eller armhule. Sømkvalitet er også avgjørende for hvor tidlig drakten begynner å lekke inn friskt sjøvann der du minst ønsker det.

Størrelser ION  Størrelser C-Skins Størrelser RipCurl