Windsurfing

SrfSnoSk8 har vært den mest aktive bidragsyteren til utviklingen av windsurfingen i norge helt siden vi startet i 1978. Ingen har seilt flere typer brett og rigger, levert mer utstyr, lært flere å windsurfe, eller organisert flere eventer og mesterskap enn oss. Det vi er stolte av får du igjen i form av en kompetanse ingen andre i norge matcher :)

Jonathan_Bleikvin_SrfSnoSk8_winds

Nå er windsurfingen også blitt en god trygg & morsom familieaktivitet :) Her er Jonathan på 4år i full gang!På våre sider om windsurfing finner du veldig mye informasjon om utstyr, våre tilbud, våre eventer og kurs, lesestoff om sporten… vi håper du liker det du ser!

De siste årene har windsurfingutstyret gjennomgått store forandringer. Sporten er morsommere og mer tilgjengelig enn noen gang. Siden 1978 har vi levert mer windsurfingbrett og utstyr enn alle andre andre i dette landet. Vi tror det er fordi vi seiler selv og engasjerer oss i alt fra å lære barn å seile, til å hjelpe våre beste seilere til å bli ennå bedre.

.SrfSnoSk8. butikkene er importører av verdens mest solgte og kjente merker. I alle butikkene finner du betjening som er oppdatert på det siste, kjenner våre produkter, og er vant til å løse utfordringene til alle typer kunder. Vi har høyest kompetanse og lengst ferdstid av alle! lngen har solgt mer windsurfingutstyr i dette landet enn det vi har!

 

Utvalget vårt dekker alt fra skole- og nybegynnerutstyr, hobbyseileren, til det mest radikale og teknisk avanserte utstyret som kan produseres for racing og freestyle/wave.

Enten du er ekspert eller nybegynner, ung eller voksen, så har vi løsningen for deg.

Windsurfing har blitt mer brukervennlig.

80-talls farsotten er tilbake for fullt og 22. mai 2007 var det 40 år siden windsurfingens far Jim Drake satt sitt aller første brett på vannet i 1967.

I dag kan vi glede oss med at det har sjedd en radikal utvikling på utstyrsfronten og du behersker sporten etter noen få timer. Forskjellen på nye og gamle brett er som natt og dag.

I dag kan vi glede oss med at det har sjedd en radikal utvikling på utstyrsfronten og du behersker sporten etter noen få timer. Forskjellen på nye og gamle brett er som natt og dag.

I 2004 etablerte vi 14 windsurfingskoler langs kysten av Norge og startet med rekruteringsarrangementer for barn og ungdom. Slik har vi fortsatt fremover og vi mener rekruteringen går igjen rette veien.

logo_wsrfskole

Lyst til å lære windsurfing?

SrfSnoSk8 har egne skoler og webside for kurs, opplæring og skoler.
Link kurs og opplæring windsurfing

Sporten har blitt “moderne”…

Kort fortalt har brettene blitt bredere og kortere. Ikke bare nybegynnerbrettene, men også de mest avanserte. Denne formen gir brettet et større bruksområde. Supertidlig planing (vi feier avgårde i 20 knop og selv i bris på bare 3 m/s). Vekten på skroget er halvert, et begynnerbrett veier i dag bare i overkant av 10 kilo. Brettet er mellom 70 og 85 cm bredt (og ca. 280 cm langt). REVOLUSJON!

De fleste seil er i dag bygget av monofilm (gjennomsiktig polyester film). Det gjør seilene lettere i vekt og stivere enn gammeldagse dacron-seilene (vevet polyester duk). Mastene er 2-delte, eller 3 delte (fra 2009!) som forenkler transport og oppbevaring. De er laget i glassfiber/carbon konstruksjoner i epoxy. Lette, sterke og viktigere enn noen gang. Aluminiumsmaster er helt borte (unntatt til barn, hvor rørene er tykkere) fordi de tynne spenstige mastene viste seg å bli veldig farlige etter noen års bruk i saltvann. IKKE SEIL MED ALUMINIUMSMAST om du fremdeles har det. Den kan “eksplodere” rett i ansiktet ditt.

Du husker kanskje det største irritasjonsmomentet ved seiling på 80-tallet – da bommen bare “hang og slang”. Dagens solide hurtigkoblingsystem har eleminert dette problemet. Riggen kjennes ut som en komponent, ikke tre stykk med hver sin agenda.

I 2006 satte vi rekord med 54 barn og ungdom på Rookie Windsurfing arrangementet på Solastranden.

I 2006 satte vi rekord med 54 barn og ungdom på Rookie Windsurfing arrangementet på Solastranden.

Les mer om windsurfingens historie og de forskjellige disiplinene på våre Windsurfing event sider. [Link]

En annen interessant historie på nettet er “The Story of the Orginal Windsurfer”. En webside dedikert til starten av sporten. [Link]

orginal_windsurfer

Skjekk ut litt om “past & future” for windsurfing.

Du kan også kjøpe filmen her: [Link]

 
 • ad_1cib
 • ad_2deeluxe
 • ad_3cliche
 • ad_aasurfcrime
 • ad_ankb
 • ad_asurfbrett
 • ad_athyper
 • ad_atnorth
 • ad_bsurf
 • ad_friflyt
 • ad_playboard
 • ad_tacky
SrfSnoSk8 på Facebook
Copyright © 2017 Surfers Holding AS, med forbehold om skrivefeil.